суббота, 30 сентября 2017 г.

20 вересня в бібліотеці вивчали

англійську мову. Викладач – Наталія Руда. На уроці повторювали Past simpl – простий минулий час, питання, заперечення та дієслово be. Повторювали дієслова was,  were, wasn't, weren't. Читали та переводили 5 хв оповідання Swan lake.

21 вересня в бібліотеці вивчали

польську мову. Викладач Олег Крисін

Польща розташована у самому центрі Європи. Саме тут знаходиться геометричний центр континенту. Туристичні пам'ятки польської землі – багаті й різноманітні. Пейзажі, що змінюють один одного, починаючи від Прибалтійського узбережжя й закінчуючи високими Татрами, міста з великими історичними традиціями та цінними пам'ятками старовини, які є найкращим свідченням понад тисячолітньої історії Польщі. Це країна нескінченних музичних фестивалів, високої культури, а також батьківщина бурштину.

19 вересня в бібліотеці

вивчали іспанську мову. Викладач Людмила Гнапова.

 Маючи 329 мільйонів носіїв, іспанська на другому місці у світі по кількості людей, які використовують її як свою першу мову. Вона  випередила англійську (328 мільйонів), але дуже відстає від китайської (1,2 мільярди).


вторник, 19 сентября 2017 г.

Українська мова в бібліотеці

18 вересня розпочали вивчати українську мову в бібліотеці. Викладач Ліза Жарікова народилась і проживала довгий час в Луганську. До 2010 року розмовляла тільки російською мовою. А зараз вже навчає тих, хто досі ще не встиг вивчити мову. Серед слухачів курсів і правозахисник Сергій з Алчевська, і росіянка Ліля, що нещодавно переїхала з Росії, і Вікторія з Дніпра. Всі вони та інші присутні на цьому заході знайшли для себе мотивацію вивчити мову. Пані Ліза дуже цікаво підготувала свої матеріали: це і правильний наголос в словах ( разом,ознака, черговий, котрий, листопад ), чергування голосних, поширені мовні обороти ( приймати участь - брати участь, оточуюче середовище – оточення, довколишнє середовище, приймати до уваги – брати до уваги, приймати міри – вживати заходів, не дивлячись на обставини – незважаючи на обставини ) та багато чого цікавого. Запрошуємо бажаючих перевірити себе на знання української мови. Зустрічаємось щопонеділка о дванадцятій.

понедельник, 18 сентября 2017 г.

14 вересня в бібліотеці

вивчали польську.

На уроці новачків знайомили з підручником  – Stanislaw Karolak, Danuta Wasilewska - Учебник польского языка та розбирали правила користування підручником. Викладач провів оглядову лекцію по вивченню польської мови та ознайомив з  особливостями польської фонетики.  Розбирали урок N26 “Czytamy wiersze”- Ми читаємо вірші – читали та переводили на укр мову. Викладач Олег Крисін.

воскресенье, 17 сентября 2017 г.

12 вересня в бібліотеці

вивчали англійську мову. Повторювали часи в англійській мові. Викладач Наталія Руда.



7 вересня в бібліотеці

вивчали польську мову. Викладач Олег Крисін.

З нового навчального року в групу з вивчення польської мови долучилися нові охочі її вивчати. Викладач ознайомив слухачів з програмою навчання та з підручником з польської мови

4 жовтня вивчали

англійську мову. Викладач Наталія Руда.